به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت طلای جهانی تحت فشار شدید کاهشی، هفته را آغاز کرد و روز دوشنبه، بزرگترین کاهش یکروزه خود در سال جاری را تجربه کرد. این فلز گرانبها در نیمه دوم هفته موفق به بازگشت شد، اما همچنان هفته را با ثبت کندل منفی به پایان رساند.
اظهارات سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا و همچنین دادههای مربوط به بازار کار ماه آوریل از ایالات متحده میتواند بر تحرکات قیمت طلا در هفته آینده تاثیرگذار باشد.
طلا در ابتدای هفته با کاهش تنشهای ژئوپولیتیکی، روند اصلاحی در پیش گرفت. پس از ثبت سودهای چشمگیر در چند هفته گذشته، اصلاح معوقه طلای جهانی، سرانجام در روز دوشنبه انجام شد.
طلای جهانی به همین واسطه 2.7 درصد در بعد روزانه کاهش یافت و به روند کاهشی خود ادامه داد. طلا در اوایل معاملات سهشنبه به ضعیفترین سطح خود در بیش از دو هفته گذشته، یعنی نزدیک به 2290 دلار، رسید. با این حال، از آنجا که دلار آمریکا پس از انتشار اطلاعات ناامیدکننده PMI ایالات متحده تحت فشار فروش قرار گرفت، طلا بالاتر از 2300 دلار بهبود یافت.
شاخص ترکیبی PMI بخش خصوصی در ایالات متحده، طبق برآورد اولیه ماه آوریل به ۵۰.۹ کاهش یافت، در حالی که این رقم در ماه مارس ۵۲.۱ بود. این موضوع نشاندهنده کاهش شتاب رشد در فعالیتهای تجاری بخش خصوصی است.
علاوه بر این، جزئیات نهفته در گزارش، حاکی از کاهش تورم نهادهها بود که بر ارزش دلار آمریکا (USD) تاثیر منفی بیشتری گذاشت. کریس ویلیامسون، اقتصاددان ارشد کسبوکار، با ارزیابی یافتههای نظرسنجیهای PMI، گفت: «تضعیف تقاضا و سرد شدن بازار کار منجر به کاهش فشارهای قیمتی شد، زیرا ماه آوریل کاهش خوشایندی در نرخهای افزایش قیمت فروش برای کالاها و خدمات اتفاق افتاد.»
روز چهارشنبه، پس از گزارش اداره آمار آمریکا (US Census Bureau) مبنی بر افزایش 2.6 درصدی سفارشات کالاهای بادوام، ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای رقیب پرقدرت باقی ماند. در نتیجه، طلا برای به دست آوردن دوباره شتاب صعودی با مشکل مواجه شد.
اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی ایالات متحده (BEA) روز پنجشنبه گزارش داد تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سهماهه اول با نرخ سالانه ۱.۶ درصد (اولین تخمین) رشد کرده است. این رقم پس از رشد ۳.۴ درصدی ثبتشده در سهماهه چهارم ۲۰۲۳ به دست آمده است و با پیشبینی بازار برای رشدی معادل ۲.۵ درصد به میزان قابل توجهی فاصله دارد. در نتیجه، ارزش دلار آمریکا همچنان تضعیف شد و به طلای جهانی اجازه داد تا روز را با روندی صعودی به پایان برساند.
با این حال، روند صعودی طلا همچنان محدود ماند، چراکه گزارش تولید ناخالص داخلی نشان داد شاخص قیمت تولید ناخالص داخلی، از ۱.۷ درصد به ۳.۱ درصد افزایش یافته است. این موضوع نشاندهنده تاثیر قویتر تورم بر رشد تولید ناخالص داخلی است.
اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی (BEA) در روز جمعه اعلام کرد شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) بدون احتساب مواد غذایی و انرژی در ماه مارس نسبت به سال گذشته ۲.۸ درصد افزایش یافته است. این رقم با افزایش ماه فوریه مطابقت داشت و از پیش بینی بازار که ۲.۶ درصد بود، فراتر رفت. این موضوع باعث حفظ استحکام ارزش دلار آمریکا شد و برای قیمت طلای جهانی که در آستانه آخر هفته کماکان روند صعودی خود را ادامه میداد، چالش ایجاد کرد.
توجه سرمایهگذاران طلای جهانی بر تصمیم فدرال رزرو در روز چهارشنبه متمرکز است. اهالی بازار انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر در محدوده 5.25 تا 5.5 درصد نگه دارد. بر اساس ابزار «CME FedWatch»، احتمال اینکه فدرال رزرو در ماه ژوئن نیز سیاست تثبیت نرخ بهره را در پیش بگیرد حدود 90 درصد است. به نظر میرسد بیانیه فدرال رزرو نشانه جدیدی در مورد زمان چرخش سیاستهای پولی این بانک ارائه نکند.
در پی اعلام تصمیمات سیاست پولی فدرال رزرو در چهارشنبه آینده، توجه سرمایهگذاران طلا به کنفرانس خبری پس از نشست جلب خواهد شد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، به احتمال زیاد با پرسشهایی در مورد احتمال کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن مواجه خواهد شد. اگر پاول درِ این کاهش را نبندد، واکنش اولیه میتواند باعث کاهش شدید بازده اوراق خزانه آمریکا و در نتیجه تقویت طلا شود.
همانطور که معاملهگران به یاد دارند، پس از نشست سیاستگذاری ماه مارس، پاول اشاره کرد ارقام بالای تورم در ژانویه و فوریه ممکن است ناشی از عوامل فصلی بوده باشد. فعالان بازار همچنین بهدقت به اظهارات پاول در مورد چشمانداز تورم توجه خواهند کرد. اگر لحن پاول درباره آخرین تحولات تورم نگرانکننده باشد، ممکن است ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای رقیب همچنان مقاوم باقی بماند و مانع از افزایش قیمت طلا شود.
در نهایت، اگر پاول عدد ناامیدکننده تولید ناخالص داخلی (GDP) در سهماهه اول را کماهمیت جلوه دهد، سرمایهگذاران، آن را نشانهای از رویکرد سختگیرانه فدرال رزرو تلقی میکنند و این امر میتواند مانع از رشد قیمت طلای جهانی شود.
روز جمعه، اداره آمار کار ایالات متحده (US Bureau of Labor Statistics) گزارش اشتغال ماه آوریل را منتشر خواهد کرد. کاهش چشمگیر در رشد لیست حقوق و دستمزد غیرکشاورزی (Nonfarm Payrolls) - یعنی رسیدن این رقم به عددی نزدیک به 150 هزار نفر - میتواند بلافاصله باعث فروش گسترده دلار آمریکا شود. حتی اگر این دادهها تاثیر چندانی بر انتظارات کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن نداشته باشد، همچنان میتواند بر ارزش دلار آمریکا سنگینی کند، به ویژه اگر تمایل سرمایهگذاران به چرخش سیاستهای پولی در ماه سپتامبر افزایش یابد.
ابزار «CME FedWatch» نشان میدهد بازارها احتمالاً نزدیک به 40 درصد شانس برای بدون تغییر ماندن نرخ بهره فدرال رزرو در سپتامبر در نظر گرفتهاند.
از سوی دیگر، افزایش قویتر از پیشبینی در لیست حقوق و دستمزد غیرکشاورزی، به خصوص اگر با آمار بالای تورم دستمزد همراه باشد، میتواند انتظارات برای عدم اقدام فدرال رزرو در سپتامبر را تقویت کند و باعث کاهش شدید قیمت طلای جهانی، پیش از پایان هفته معاملاتی شود./تجارت نیوز